DEM adayları gece gündüz durmuyor

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) eşbaşkan adayları ve partililer, 31 mart yerel seçimlerine sayılı günler kala çalışmaları hızlandırdı.

YEREL SEÇİMLER

DEM Parti Sêwereg (Siverek) ilçesinde eşbaşkan adayları Yıldız Çetiner ve Ali Dusak kırsal mahalleleri gezerek halkla buluştu.. Alreş (Bayırözü) ve Mûnût (Yücelen) mahallerinde yürütülen çalışmalarda DEM Parti’nin kent merkezi ve kırsal mahallelerine yönelik projeler anlatılarak destek istendi. 

 

SERÊKANİYÊ 

Serêkaniyê ilçesinde belediye eşbaşkan adayları Rahşan Yazar ve Uğur Kahraman milletvekili Ferit Şenyaşar’ın da katıldığı seçim çalışmalarına iki koldan sürdü. İlçenin üç ayrı noktasında yapılan taziye ziyaretlerinin ardından eşbaşkan adayı Rahşan Yazar, merkez Cumhuriyet ve 15 Temmuz mahallelerinde ev ziyaretleri ve kadın toplantıları yaptı. Diğer eşbaşkan adayı Uğur Kahraman ise, Ferit Şenyaşar ile birlikte kırsal Lebbana (Düzova) mahallesinde halkla bir araya geldi. 

 

WÊRANŞAR 

DEM Parti Wêranşar (Viranşehir) Belediyesi eşbaşkan adayı Bedriye Yorgun ve beraberindeki heyet, Giresîrt (Kavurga) mahallesinde çalışma yürüttü. DEM Partililer mahalle girişinde kadınların ve çocukların büyük ilgisiyle karşılaştı. Eşbaşkan Bedriye Yorgun,  belediye yönetimini aldıklarında sorunları birlikte çözeceklerini belirtti. Bedriye Yorgun, ilçe halkını 18 Mart'ta yapılacak Newroz kutlamasına çağırdı. 

 

KARAKOPRÜ 

Karaköprü Belediye Eşbaşkan adayları Rıdvan Yavuz, Rezzan Ayhan ile büyükşehir belediye eşbaşkan adayı Celalettin Erkmen esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Esnaflar, 31 Mart seçimlerinde bu durumun değişeceğine inandıklarını söyledi.

 

EYYÛBÎYE

Merkez Eyyûbiye ilçesinde eşbaşkan adayları Adalet Eriş ve Halil Akbaş, önceki dönem milletvekili Ayşe Sürücü ile birlikte Eyyübiye Borsa esnafını ziyaret etti.

 

HALÎLÎYE 

Merkez Halîlîye ilçesinde belediye eşbaşkan adayları Sema Ates ve Suphi Yılancı, İpekyol  mahallesinde esnaf ziyareti yaptı. Geçen yıl yaşanan sele  dikkat çeken eşbaşkan adayı Suphi Yılancı “Aradan geçen zamana rağmen derede herhangi bir tedbir alınmamış olması, depremde hasar gören binaların hala çevre için tehlike arz eder şekilde bırakılması AKP’nin insan yaşamına verdiği değeri gözler önüne seriyor. Bu insan ve hizmet odaklı olmayan anlayışı kökünden değiştirme zamanı gelmiştir” dedi.

 

XELFETΠ

Riha milletvekili Ömer Öcalan, eşbaşkan adayları Mehmet Karayılan ve Saniye Bayram ile Xelfeti ilçe merkezinde esnaflarla buluştu.  Gidilen her yerde büyük ilgiyle karşılanan adaylar, Xelfeti’nin 31 Mart seçimlerinden sonra gerçek belediyecilik hizmetleriyle donatılmaya başlanacağını vurguladı. 

 

BÊRECÛK 

Bêrecûk belediye eşbaşkan adayları Berivan İlkaya Manaz ve Mehmet Begit,  Riha Büyükşehir belediye eşbaşkan adayı Gülşen Özer ile birlikte Tivrînnk (Divriği), Komağlî (Kömağıl),  Fisfis ( Yaylacık), Karadağ, Kakurt (Karkutlu), Qonax , Sequltan (Sakaltutan) kırsal mahallelerini ziyaret etti. Kapı kapı gezen DEM Partililer, yerel yönetim politikaları ve Bêrecûk ilçesine yönelik projeler anlatıldı. 

 

PIRSÛS 

Pirsûs (Suruç) Belediye Eşbaşkan adayları Müslüm Baran ile Ayten Kaya, yarın ilçede yapılacak Newroz kutlaması için ilçe merkezinde bildiri dağıttı. Halkı Newroz'a davet eden eşbaşkanlar, "Newroz ateşi ile 31 Mart zaferini birleştireceğiz" diye kaydetti.

 

MELETÎ

Meletî'nin Fethiye (Yazıhan) ilçe Belediyesi eşbaşkan adayları Mutlu Halıcı ve İbrahim İncesu, mahallelerde yürüttükleri seçim çalışmaları kapsamında halkın sorunlarını dinledi.